Waarom tankstations een waarborg inhouden als u gaat tanken


Tankt u door de hoge prijzen soms maar voor een klein bedrag? Hou er dan rekening mee dat er tóch een groter bedrag van uw rekening kan gaan.

De reservering van een waarborg wanneer de consument aan een buitenterminal in een tankstation tankt is een standaard ritueel in heel Europa. Bij het begin van de tankbeurt is het immers nog niet geweten hoeveel u gaat tanken.

De hoogte van het bedrag van de reservering is afhankelijk van het beschikbaar bedrag op uw rekening en bedraagt maximaal 375 euro. Dat bedrag ligt zo hoog omdat er rekening wordt gehouden met vrachtwagens. Bij tankstations waar vooral personenwagens tanken, zal dat bedrag lager liggen.

Het gereserveerde bedrag wordt normaal gezien onmiddellijk tot redelijk snel vrijgegeven. Doorgaans duurt het hooguit enkele minuten en blijft het onopgemerkt voor de klant. Indien er technische storingen heersen, kan het hooguit enkele uren duren om het werkelijk bedrag te verwerken en de waarborg terug te storten. Dan wordt het gereserveerde bedrag vrijgegeven en alleen het bedrag van de tankbeurt aangerekend.

Dus niet direct in paniek schieten indien een hoger bedrag van uw rekening is gegaan, na maximaal enkele uren staat dit bedrag terug op uw rekening.

Bron: HBVL

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen, groot of klein. Heeft u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.